J. (Dr. Jan) Werts

foto J. (Dr. Jan) Werts
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)

Jan Werts is sinds 1976 journalist en publicist in Brussel, waar hij eerder onder meer werkte als correspondent van de Haagsche Courant. Verder was hij zes jaar als journalist werkzaam in Washington. Hij promoveerde in 1991 aan de Vrije Universiteit Brussel in het Europees en internationaal recht op een dissertatie over de Europese Raad. In 2008 verscheen hiervan een herziene versie. Schrijft analyses over Europese Toppen, gebundeld in het document Hoe Europa al tien jaar lang crises bevecht - 100 plus analyses van Jan Werts (link opent in nieuw venster).

in de periode 1976-heden: opinievormer/journalist

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Hoofdfuncties/beroepen (4/6)

  • correspondent te Brussel, "Haagsche Courant/Sijthoff Pers", van juni 1976 tot 1985
  • correspondent te Washington, "Haagsche Courant/Sijthoff Pers", van 1985 tot 1991
  • hoofdredacteur en Brussels correspondent OOGST (LTO Nederland), van 1991 tot 1994
  • EU-mediacorrespondent te Brussel, vanaf oktober 1994 (onder meer voor "Clingendael Spectator", "Intermediair" en www.montesquieu-instituut.nl)

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

2.

Nevenfuncties

huidige
  • gastcolleges (masterclasses, lezingen)

vorige (2/4)
  • voorzitter genootschap "Orde van den Prince" te Brussel
  • lid Wetenschappelijke Raad van Advies "Montesquieu Instituut" te 's-Gravenhage

U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.