Jongeren bepalen hun keuze op www.heeleuropa.nl!

vrijdag 15 mei 2009, PDC - Parlementair Documentatie Centrum Universiteit Leiden

Op de jongerenwebsite www.heeleuropa.nl is sinds kort een nieuwe verkiezingsspecial te bewonderen. De Nationale Jeugdraad i en PDC i hebben deze samen tot stand gebracht. Dit nieuwe onderdeel van de website maakt deel uit van de grootschalige campagne 'Heel Europa Stemt' van de Nationale Jeugdraad. Deze campagne is opgezet om Europa onder de aandacht van stemgerechtigde jongeren te brengen en hen aan te sporen hun stem uit te brengen bij de komende verkiezingen.

Deze verkiezingsspecial is uniek omdat het verschillende soorten informatie bij elkaar brengt. Naast een stemwijzer en een agenda met festivals en debatten, worden jongeren bijvoorbeeld via cartoons geprikkeld mee te denken over dilemma's die spelen in de EU. Ook laat de Jeugdraad via een landkaartje zien langs welke plaatsen de 'Heel Europa Stemt'-bustour komt.

Kandidaten stellen zich voor in columns of youtube-filmpjes en grijpen politieke jongerenorganisaties hun kans om hun mening te geven over belangrijke verkiezingsthema's zoals de bioindustrie en klimaatverandering. Overal op de site wordt jongeren de kans geboden te laten weten wat zij ervan vinden.

Dit is slechts een kleine greep uit wat er allemaal op deze site te vinden is. Kijk op www.heeleuropa.nl om te zien wat er nog meer te vinden is!