Agema eist duidelijkheid griepvaccins

Met dank overgenomen van Partij voor de Vrijheid (PVV), gepubliceerd op woensdag 1 juli 2009.

Voor de derde keer in korte tijd vraagt PVV-Kamerlid Fleur Agema opheldering aan minister Klink(volksgezondheid) over diens beleid met betrekking tot de griepvaccins tegen de Mexicaanse griep. Een brief met tekst een uitleg van Klink wordt voor het einde van de middag verwacht en als er opnieuw geen duidelijkheid komt, wordt er rekening mee gehouden dat er morgenvroeg een spoeddebat is.

Agema: "Het standpunt van de minister moet zijn dat Nederland zich niet door de Europese Commissie laat dwingen tot het delen van griepvaccins met andere landen die nog niet of onvoldoende griepvaccins hebben besteld. Het is pas ok om te gaan delen als blijkt dat we voldoende vaccins hebben."

Verder plaatst ze vraagtekens bij de prognose van de minister dat de piek van het aantal patiënten in ons land vermoedelijk in het najaar zal zijn: "Graag zie ik een betere onderbouwing van deze schatting. De komende weken gaan miljoenen mensen over de hele wereld op vakantie, ik vraag me af of de schatting van de minister wel klopt."

Tenslotte wil Agema weten of de berichten juist zijn dat in sommige Europese landen de virusremmer Tamiflu vrij verkrijgbaar is en in ons land niet. "Klopt dat en zo ja waarom?," aldus Agema.