K. (Kees) Boonman

foto K. (Kees) Boonman
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Kees Boonman is journalist en politiek commentator van de Haagse politiek. Elke zaterdagochtend is hij te horen bij Nieuwsweekend op NPORadio1. Hij is werkzaam voor diversie televisie- en radioprogramma's en is gespecialiseerd in Haagse en Europese politiek. Boonman was tot 2021 ook werkzaam als docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. In publieke discussies is Boonman vaak pleitbezorger voor meer aandacht voor kwaliteit en goed onderzoek in de journalistiek.

in de periode 2013-heden: gespreksleider MI-activiteit

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Hoofdfuncties/beroepen

  • schrijvend journalist (diverse media)
  • medewerker radio-en televisieprogramma’s (diverse programma's)
  • presentator en commentator, EenVandaag en Tros Kamerbreed
  • docent PraktijkStudie Journalistiek en Nieuwe Media, Universiteit Leiden, tot 1 januari 2021

2.

Nevenfuncties

huidige (2/5)
  • gastspreker/docent media en politiek/journalistiek
  • juryvoorzitter journalistieke prijs De Tegel, rubriek Interview

U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.

3.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Publiceerde met enige interval artikelen over de staat van journalistiek op fora over media en journalistiek
  • In de discussie rond het opheffen van Netwerk en NOVA en de komst van Nieuwsuur liet Boonman optekenen dat hij de discussie over gekleurde omroepen niet zinvol vond, en dat het vooral moest gaan om kwaliteitsverbetering.
 

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.