Linkse lef

Met dank overgenomen van E.G.M. (Emile) Roemer i, gepubliceerd op vrijdag 28 mei 2010, 5:22, column.

Hoe vond je het lijsttrekkersdebat woensdagavond? Vooraf was ik best zenuwachtig. Als je een kans krijgt, moet je ’m ook echt pakken. Ik hoop dat het gelukt is. De commentaren in de media zijn in ieder geval goed. En ik krijg ontzettend veel fijne reacties. Ik kan ze niet allemaal beantwoorden, maar ze steunen me enorm!

Door alle bombarie wordt vergeten dat er nog steeds geen meerderheid is voor een rechts kabinet. Volgens mij lijkt rechts alleen groter omdat een deel van links te veel op de knieën zit. Ik hoop dat Job Cohen nu echt genezen is van het idee dat je linkse plannen met rechtse vrienden kunt waarmaken. Ik heb woensdag Balkenende lik op stuk gegeven toen die begon te zeuren over de zorgplannen van Cohen, terwijl ie zelf al acht jaar als premier de verkeerde kant op koerst en overal brokken achterlaat. Maar ik zeg ook tegen de PvdA: nu rechtop staan - of anders aan de kant gaan! Links moet nu lef tonen en strijd leveren. Ik ga er vol in. Ik geloof in onze plannen. Die zijn veel beter dan waar rechts mee aankomt.

Vanavond ben ik te gast bij Paul Rosenmöller (19.00 uur, Nederland 2) en bij Knevel en Van den Brink (om 23.00 uur op Nederland 1. We gaan het ook hebben over mijn boek dat vanaf morgen in de boekhandel ligt: ‘Tot hier - en nu verder’ heet het. Ik vertel wie ik ben, hoe ik in de politiek kwam en waar ik nu naartoe wil.

We hebben nog twaalf dagen te gaan, we kunnen nog altijd winnen. Je kunt mij helpen door nu nog even mee te helpen in de campagne. Hier zie je alles wat je kunt doen. Ik wil deze verkiezingen graag samen met jou winnen!

Emile Roemer

Ps. Wil je ook als eerste de nieuwsbrief ontvangen, schrijf je dan hier in.