A. (André) Elissen

foto A. (André) Elissen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Uit de sector van misdaadbestrijding afkomstige volksvertegenwoordiger van de PVV. Was van 17 juni 2010 tot 20 september 2012 Tweede Kamerlid en van 13 juni 2017 tot 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement. Werkte bij de politie, onder meer bij het Nationaal Netwerk Drugsexpertise, en het ministerie van Justitie. Daarna was hij werkzaam als consultant. Als Tweede Kamerlid hield hij zich vooral bezig met staatsrecht, financiën lagere overheden, koninklijk huis, terrorismebestrijding, rampenbestrijding en de AIVD. In het Europees Parlement onder meer lid van de commissie terrorisme. Was in 2014-2018 gemeenteraadslid in Den Haag.

PVV
in de periode 2010-2019: lid Tweede Kamer, lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.