2 Maart: Dag van Pro-test

Met dank overgenomen van E.G.M. (Emile) Roemer i, gepubliceerd op zaterdag 15 januari 2011, 4:28, column.

Ik val maar meteen met de deur in huis. Premier Rutte ziet 2 maart (de Provinciale Statenverkiezingen) als test voor zijn regering. Die handschoen neem ik graag op. Maar dat kan ik niet alleen. Samen kunnen wij gaan zorgen voor een krachtig Pro-test.

Een Pro-test vóór een fatsoenlijke salaris, en tegen absurde bonussen. Een Pro-test vóór het eerlijk delen van zorgkosten in plaats van het basispakket uit te kleden. Een Pro-test vóór goed onderwijs voor iedereen, in plaats van studeren afhankelijk te maken van je portemonnee. Een Pro-test vóór Afghanistan, maar tegen de oorlog. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik zal eerlijk zijn. Hoe krachtig het protest op woensdag 2 maart klinkt, hangt volledig af van hoeveel mensen er komen stemmen. Traditioneel is de opkomst niet zo hoog bij provinciale verkiezingen. Ik vind dat jammer, maar het is wel de waarheid. Dit betekent dat echt iedere stem telt. En daarom heb ik jouw hulp nodig. Ik wil je vragen om iedereen die zegt thuis te blijven, omdat ‘het er toch niet toe doet’ persoonlijk te laten weten dat thuisblijven niet helpt. SP stemmen wel.

De campagne zal binnenkort starten. We zijn er klaar voor. Er zijn deze week meer dan een miljoen speciale PRO-TESTkranten van de persen gerold die duizenden SP’ers overal in het land gaan uitdelen. Er komen spannende filmpjes aan, die hopelijk een groot aantal mensen zullen bereiken. Ik verheug me al op de TV-debatten die gaan komen.

Samen met jou, wil ik ervoor zorgen dat niemand op 2 maart nog denkt dat hij geen keuze meer heeft. En wat mij betreft is die keuze net zo helder als voor 9 juni: Op zijn Ruttes, of op zijn Roemers.

Ps. Op 21 januari kunnen de studenten je hulp hard gebruiken. Kom ook naar Den Haag en laat zien dat je voor betaalbaar onderwijs bent!

Deze column als eerste lezen? Geef je op voor de nieuwsbrief van de SP