De PvdA is jarig!

Met dank overgenomen van E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, gepubliceerd op dinsdag 1 maart 2011.

Woensdag 9 februari was het 65 jaar geleden dat de Partij van de Arbeid is opgericht. Een goede reden voor een feestje! Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, zullen we het heuglijke feit van deze verjaardag vieren met speciale gasten en leden van het eerste uur.

Als ‘doorbraakpartij’ ontstond de partij uit de SDAP, De Vrijzinnig Democratische Bond, de Christelijk Democratische Unie en een aantal uit andere partijen overgestapte katholieken en protestanten. “Een waarlijk nieuw begin in ons politieke leven”, zo karakteriseerde Willem Banning, één van de medeoprichters, de nieuwe partij.

Woensdag ben ik daarom te gast bij een speciale bijeenkomst georganiseerd door de afdeling Delft. Ook de voorzitter van de Jonge Socialisten Jelle Menges is daar aanwezig. Zie www.pvdadelft.nl, waar je je kunt aanmelden om hierbij te zijn.

Voor meer informatie over de oprichting van de PvdA verwijs ik je graag door naar De Rode Canon, de speciale uitgave van de Wiardi Beckman Stichting.

We hebben veel bereikt in de afgelopen 65 jaar en we hebben nog veel om voor te vechten. Vier het mee op 1 mei aanstaande!