Tweede pan-Europese fotowedstrijd over veilige en gezonde werkplekken

Met dank overgenomen van Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) i, gepubliceerd op maandag 2 mei 2011.

Na het succes van de wedstrijd van 2009, waarvoor meer dan 1600 inzendingen werden ontvangen, organiseert het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk i (EU-OSHA) nu opnieuw een fotowedstrijd om mensen bewuster te maken van veiligheid en gezondheid op het werk.

Voor de wedstrijd kunnen foto's worden ingezonden met als onderwerp ‘veiligheid en gezondheid op de werkplek’, met speciale aandacht voor risicopreventie, die laten zien hoe werkgevers en werknemers samen kunnen werken aan het voorkomen van beroepsziekten en -ongevallen. Alle fotografen - beroeps en amateurs - worden uitgenodigd hun foto's vóór 31 augustus 2011 in te zenden via de website: www.osha-photocompetition.eu

Een internationale jury van beroepsfotografen en experts op het gebied van veiligheid en gezondheid zal de beste inzendingen selecteren. De winnaar ontvangt een bedrag van € 3 000. De tweede en derde prijs bedragen respectievelijk € 2 000 en € 1 000. Dit jaar wordt er voor het eerst ook een jongerenprijs van € 1 000 uitgeloofd voor de beste inzending van een deelnemer jonger dan 21 jaar.

“In de afgelopen jaren zijn de mensen in de EU zich steeds bewuster geworden van het belang van veiligheid en gezondheid op het werk,” verklaarde Jukka Takala, directeur van EU-OSHA. “Maar er moet meer gebeuren om ervoor te zorgen dat werknemers in Europa beschermd zijn tegen risico's op de werkplek. Met de lancering van de tweede editie van de wedstrijd dit jaar hopen we een waarheidsgetrouw beeld te krijgen van hoe veiligheid en gezondheid op de werkplek in Europa wordt gezien. Met de toevoeging van een jongerenprijs willen we de boodschap van veiligheid op de werkplek doorgeven aan de volgende generatie werknemers in Europa om hen in de komende jaren te behoeden voor beroepsrisico's."

De wedstrijd is open voor inzendingen uit de 27 EU-landen, plus de EVA-landen IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland, evenals uit de zes kandidaat-lidstaten en mogelijke kandidaat-lidstaten (Kroatië, Turkije, Servië, Montenegro, de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië en Albanië). De winnaars worden in september 2011 gekozen en officieel bekendgemaakt op het slotevenement van de campagne 'Een gezonde werkplek', dat in november 2011 plaatsvindt in Bilbao.

Volg het laatste nieuws en updates op de Facebook- en Flickr-pagina's van de wedstrijd

###

Achtergrondinfromatie

  • 1. 
    De taakopdracht van het Europees Agentschap voor gezondheid en veiligheid op het werk (EU-OSHA) is werkplekken in Europa veiliger, gezonder en productiever te maken. EU-OSHA is door de Europese Unie opgezet om aan de behoefte aan informatie op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk te helpen voldoen. Het doel van EU-OSHA, dat is gevestigd in het Spaanse Bilboa, is om de veiligheid en gezondheid van mensen op hun werk te verbeteren c.q. te beschermen door technische, wetenschappelijke en economische informatiestromen te stimuleren tussen alle betrokkenen op dit terrein. http://osha.europa.eu