Kom naar de Politieke Ledenraad op 19 juni

Met dank overgenomen van E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, gepubliceerd op woensdag 15 juni 2011.

Graag nodig ik alle leden uit voor een Politieke Ledenraad op zondag 19 juni van 15.00 tot 17.30 uur in de Irenezaal in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens deze speciaal ingelaste Politieke Ledenraad willen we drie onderwerpen bespreken die nog voor het begin van het zomerreces van de Tweede Kamer nog aan bod komen: het wetsvoorstel verbod op onverdoofd ritueel slachten, de bezuinigingen van het kabinet en het bestuursakkoord.

1. Wetsvoorstel verbod op onverdoofd ritueel slachten

De definitieve behandeling van het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren vindt nog voor de zomer in de Tweede Kamer plaats. Daarom zouden we van de gelegenheid gebruik willen maken om het onderwerp ook op de Politieke Ledenraad te bespreken.

2. Stapeling bezuinigingen kabinet

De bezuinigingen van het kabinet Rutte beginnen inmiddels zeer concrete vormen aan te nemen. In de praktijk betekent dit een stapeling van bezuinigingsmaatregelen die tezamen een desastreus effect hebben op grote groepen kwetsbaren in onze samenleving. Job Cohen heeft hierover op 9 juni jongstleden een debat gevoerd in de Tweede Kamer. Graag willen we ook dit onderwerp aan de Politieke Ledenraad voorleggen.

3. Bestuursakkoord

Tenslotte willen we het bestuursakkoord met met onze leden bespreken. Op woensdag 8 juni stemde het VNG-congres in Ulft voor het bestuursakkoord, maar exclusief de zogeheten 'sociale paragraaf'. Dit is genoeg reden om het onderwerp ook op de Politieke Ledenraad te agenderen. Lees hier alles over het bestuursakkoord >

Je kunt reserveren via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 0900-9553. Voor aanmelding heb je het nummer van deze bijeenkomst nodig: 5750. Houdt ook je relatienummer en postcode bij de hand. Als je geen relatienummer heeft, word je doorverbonden met een van onze medewerkers van de Ledenadministratie (tijdens kantooruren).

Graag tot de 19e!