De eerste 100 dagen van het Parlementarium druk bezocht

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 24 januari 2012, 12:25.

Het nieuwe bezoekerscentrum van het Europees Parlement i, het Parlamentarium i - het grootste in zijn soort in Europa i - viert vandaag zijn eerste 100 dagen. Het Parlamentarium heeft al 64.000 bezoekers verwelkomd. Kinderen en volwassen kunnen hier op een moderne en interactieve manier ontdekken hoe de besllissingen die ons dagelijks leven beinvloeden, worden gemaakt. Drie maanden na de opening voor het publiek, op 14 oktober, zijn er al meer dan 64.000 bezoekers geweest.

Het Parlamentarium, dat volledig gratis is, is zeven dagen per week toegankelijk voor iedereen. Meldingen in het gastenboek zijn het bewijs dat de meeste bezoekers het positief vonden. Toeristen in Brussel vinden een bezoek aan het centrum eveneens de moeite waard - op Tripadvisor wordt het gerekend bij de top vijf van dingen die je in Brussel niet mag missen.

Het Parlamentarium werkt in 23 talen, voorziet gebarentaal in het Nederlands en is toegankelijk voor mensen met een handicap. Het biedt ook een rollenspel voor leerlingen van de middelbare school aan waarbij scholieren in de schoenen van een Europarlementariër kunnen staan.

Bekijk de foto's en klik op de links om te weten te komen hoe en wanneer je het Parlamentarium kunt bezoeken.

REF. : 20120120STO35893