Prof.Dr. Th.W.G. (Tom) van der Meer

foto Prof.Dr. Th.W.G. (Tom) van der Meer
bron: Tom van der Meer

Tom van der Meer (1980) is hoogleraar politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Van der Meer richt zich in zijn onderzoek op kwesties omtrent het politiek vertrouwen van de burger, burgerparticipatie, kiezersgedrag en ethnische diversiteit en sociale cohesie. Daarnaast heeft Van der Meer veel aandacht voor kwantitatieve methodologie. Hij maakt deel uit van de Staatscommissie parlementair stelsel.

in de periode 2016-heden: lid Staatscommissie parlementair stelsel

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Voornamen (roepnaam)

Thomas Wilhelmus Gerardus (Tom)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Delft, 6 december 1980

3.

Hoofdfuncties/beroepen (3/4)

  • onderzoeker Institute for Migration and Ethnic Studies, Universiteit van Amsterdam, van september 2008 tot september 2009
  • universitair hoofddocent, Universiteit van Amsterdam, van januari 2010 tot november 2016
  • hoogleraar politicologie, in het bijzonder legitimiteit, ongelijkheid en burgerschap, Universiteit van Amsterdam, vanaf november 2016

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Nevenfuncties

huidige
  • lid Raad van Advies ProDemos, 'Huis voor Democratie en Rechtsstaat'
  • lid Staatscommissie parlementair stelsel, vanaf 27 januari 2017

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Mede-oprichter van 'stukroodvlees', een weblog dat politicologisch onderzoek tracht te koppelen aan de actualiteit op een zo toegankelijk mogelijke wijze.
  • Neemt actief deel aan het publieke debat middels bijdragen in diverse kranten, websites en programma's en door deel te nemen aan debatten en discussiefora.
 

7.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 1 februari 2017.