Mr.Drs. M.C.G. (Mona) Keijzer

foto Mr.Drs. M.C.G. (Mona) Keijzer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: website BBB
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Mona Keijzer (1968) is kandidaat voor BBB bij de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Keijzer was van 26 oktober 2017 tot en met 25 september 2021 staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat in het kabinet-Rutte III i. Daarnaast was zij van 31 maart tot 27 september 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA i. Eerder was zij dat van 20 september 2012 tot 26 oktober 2017. Mevrouw Keijzer was als Kamerlid woordvoerder verpleeg- en thuiszorg en ziekenhuiszorg en asiel- en migratie en integratiebeleid. Tevens was zij vicefractievoorzitter. Zij was voor de verkiezingen van 2012 kandidaat-lijsttrekker van het CDA. Ook in 2020 dong zij mee naar het lijsttrekkerschap. Voor zij Kamerlid werd, was zij advocaat en mediator en in 2007-2012 wethouder van Purmerend. In 2023 brak zij met het CDA en stapte zij over naar de BBB.

CDA
in de periode 2012-2021: lid Tweede Kamer, staatssecretaris

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.