R.J. (Remco) Dijkstra

foto R.J. (Remco) Dijkstra
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website VVD.nl
Met dank overgenomen van Parlement.com.

VVD-Tweede Kamerlid met grote belangstelling voor vervoer, zowel over de weg, via het water als door de lucht. Was voor hij Kamerlid werd zelfstandig ondernemer (makelaar) en in 2011-2012 fractievoorzitter van de VVD in Provinciale Staten van Gelderland. Zat ook in de gemeenteraadslid van Buren. Hield zich in de negen jaar dat hij Tweede Kamerlid was vooral bezig met (weg)infrastructuur, maritieme zaken, scheepvaart en luchtvaart. Sprak verder geregeld over milieu en klimaat en visserij. Pleitbezorger van goede infrastructuur en bevordering van veilige mobiliteit. Is sinds 2022 wethouder in Tiel.

VVD
in de periode 2012-2021: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 27 januari 2021.