Dr. D.B.R. (Ronald) Kroeze

foto Dr. D.B.R. (Ronald) Kroeze
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Ronald Kroeze

Ronald Kroeze (1983) is directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, een van de partners van het Montesquieu Instituut. Hij promoveerde in 2013 op een onderzoek naar de Nederlandse corruptiegeschiedenis en traditie van goed bestuur.

in de periode 2013:

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
1983

2.

Hoofdfuncties/beroepen

  • parttime medewerker DNPP (Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen), Rijksuniversiteit Groningen, van 2005 tot 2007
  • onderzoeker, Vrije Universiteit te Amsterdam, van september 2007 tot 2013
  • universitair docent geschiedenis, Vrije Universiteit te Amsterdam, vanaf 2008

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.