GrondwetStrijd: zelf een (deel van de) Grondwet schrijven?

maandag 5 augustus 2013

Op 29 maart 2014 bestaat onze Grondwet 200 jaar. In het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk organiseert de Academie voor Wetgeving i, in samenwerking met het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, daarom een 'GrondwetStrijd'.

Iedereen, van studenten tot ambtenaren en deelnemers uit het bedrijfsleven, kan deelnemen door een zelf gekozen wijziging van de Grondwet op te stellen en in te zenden. Zowel wijziging van bestaande artikelen als het opnemen van een geheel nieuw artikel is mogelijk.

Beoordeling

Een deskundige jury onder leiding van Joop van den Berg i bepaalt welke voorstellen door mogen naar de verschillende rondes en wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Winnaar wordt degene die zijn voorstel op de meest overtuigende wijze in woord en geschrift voor het voetlicht weet te brengen. De hoofdprijs is een vijfdaagse reis naar Philadelphia, de bakermat van de Amerikaanse Grondwet.

Inschrijven

Tot 1 oktober 2013 kunt u zich, individueel of in groepsverband, inschrijven via academie@acwet.nl o.v.v. naam, functie/huidige studie, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer

1.

Meer informatie