David Borrelli, medevoorzitter van EFDD: burgers de kans geven om te kiezen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op dinsdag 8 juli 2014, 12:55.

Een nieuwe medevoorzitter voor Europa van Vrijheid en Directe Democratie

Een oude fractie met een nieuwe naam en een nieuwe medevoorzitter: David Borrelli (1971), een Italiaans lid van de vijf-sterren beweging ‘Movimento 5 Stelle’ werd één van de twee medevoorzitters van de fractie Europa van Vrijheid en Directe Democratie naast het Britse EP-lid en UKIP-leider Nigel Farage. De prioriteiten van de EFDD, volgens Borrelli komen sterk tot uiting in de nieuwe naam: "Wij geloven dat wij de nieuwe trend belichamen om burgers de kans te geven om te kiezen," zegt hij.

Onder de prioriteiten voor de volgende zittingsperiode, wijst Borrelli naar de economie en de herziening van de Verdragen. "We zullen proberen om informatie beschikbaar te maken voor al onze burgers zodat zij ook in staat zullen zijn om mee te doen," zegt hij. Bekijk de video voor meer informatie over de politiek van de fractie EFDD en de samenwerking tussen de leden van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging en de Britse leden van UKIP.

Als medevoorzitter van EFDD wil Borrelli lid wil worden van de Conferentie van voorzitters. Hij zit verder in de parlementaire commissie Internationale handel en de commissie voor industrie, onderzoek en energie. Dit is de eerste keer dat hij EP-lid is.

REF. : 20140708STO51809