Manfred Weber: hervormingen en veranderingen betekenen hoop en toekomst

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 4 februari 2015, 17:49.

Manfred Weber tijdens de chat op Facebook

De onderwerpen varieerden van het nieuwe investeringsplan van de Europese Commissie tot buitenlands beleid en de digitale wereld tijdens de Facebookchat met Manfred Weber op dinsdag 3 februari 2015. Weber is voorzitter van de grootste fractie van het Parlement, de Europese Volkspartij i (EVP). Het creëren van groei en werkgelegenheid is het belangrijkste doel voor deze periode van zijn fractie en hij drong er bij mensen op aan om het investeringspakket te steunen.

Economische zaken was één van de belangrijkste onderwerpen waar vragen over werden gesteld. Weber liet weten: “De EVP-fractie kijkt naar de toekomst met een hervormingsagenda" en is op zoek naar het creëren van banen en groei voor Europa. Hij bevestigde ook zijn steun voor het investeringsplan van Juncker en zei dat de EVP stevig wil investeren in onderzoek en ontwikkeling.

De huidige situatie in Oekraïne maakte veel deelnemers ongerust. Weber werd gevraagd naar de positie van de EVP ten aanzien van Rusland en de Oekraïense regering. Weber antwoordde dat de Oekraïners "proberen een democratische toekomst op te bouwen als een partner van Europa" en voegde eraan toe dat hij denkt dat "we hen moeten helpen”.

Verder werden digitale onderwerpen besproken, van het recht om vergeten te worden tot auteursrecht op het web. Weber liet weten dat hij erg blij was met het besluit van het Europees Hof van Justitie om het "recht om te worden vergeten" te garanderen. Hij zei ook dat het auteursrecht "op het internet moet worden gerespecteerd".

De chat was de eerste in een serie van chats met de fractievoorzitters in het EP.

De hele tekst van de chat staat hier. Meer over Weber en de prioriteiten van de EVP staan hier. 

REF. : 20150204STO19006