Het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen in Groningen zoekt student-assistent

dinsdag 19 januari 2016

Vacature

Student-Assistent

Locatie

Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen, Rijksuniversiteit Groningen i

Project

Partij-Belangengroep Relaties in Hedendaagse Democratieën

De functie

Het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen zoekt een student-assistent om mee te werken aan een onderzoek naar de relatie tussen politieke partijen en belangengroepen in Nederland. De werkzaamheden bestaan uit: het opstellen van een lijst van belangengroepen in Nederland alsmede de selectie van de belangrijke spelers hiervan; het uitzetten van een elektronisch survey onder vertegenwoordigers van politieke partijen en belangengroepen; en het onderhouden van follow-up contact met deze vertegenwoordigers. Het Nederlandse project vormt een onderdeel van een internationaal onderzoeksproject, gefinancierd door de Onderzoeksraad van Noorwegen.

Profiel

We zoeken een student-assistent met een interesse in politiek. De assistent kan een sociaalwetenschappelijke, economische, historische of juridische achtergrond hebben. De assistent heeft een goede beheersing van de Engelse taal, een zelfstandige en flexibele werkhouding, en is verbaal vaardig en vasthoudend; ervaring met telemarketing strekt tot aanbeveling. 

Aanstelling

  • · 
    Van 15 februari 2016 (of zo spoedig mogelijk) tot juli 2016. Grootte aanstelling in overleg.
  • · 
    De verzamelde data kunnen –in overleg– gebruikt worden voor de scriptie van de student.
  • · 
    De werkzaamheden kunnen als een stage worden uitgevoerd.

Reageren kan tot 1 februari via Simon Otjes (via s.p.otjes@rug.nl). Voor meer informatie kan je contact opnemen met Simon Otjes (via 050-3636829).