Nederland Leest verbonden aan het thema 'democratie'

dinsdag 3 mei 2016

DEN HAAG (PDC i) - Van 1 tot en met 30 november zal de jaarlijkse campagne Nederland Leest plaatsvinden. Normaliter staat er tijdens deze campagne een boek centraal, maar er is nu voor het eerst gekozen om een thema aan de campagne te verbinden, namelijk 'democratie'. Hiermee wil de organisatie een nieuwe weg inslaan, met als doel de Nederlanders niet alleen aan het lezen te krijgen, maar ook met elkaar in debat te laten gaan. 

Tijdens de elfde editie van Nederland Leest worden er drie boeken uitgedeeld in bibliotheken, wel aan leden als niet-leden. Het gaat om Heer van de vliegen van William Golding, Liefde en schaduw van Isabelle Allende en Morten van Anna Levander.

Diverse opiniemakers, waaronder Stine Jensen, Jort Kelder, Gerdi Verbeet i en Maarten van Rossem, denken mee over dit thema en hebben zich verbonden aan de campagne. Op 30 november vinden er in de bibliotheken grote slotdebatten plaats waarin iedereen zijn zegje kan doen

Nederland Leest is een initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en de Vereniging Openbare Bibliotheken. 

Bron: ANP