Drs. W.L. (Wytske) Postma

foto Drs. W.L. (Wytske) Postma
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Wytske Postma (1977) was van 5 juni 2019 tot 31 maart 2021 Tweede Kamerlid voor het CDA. Zij was daarvoor enkele maanden als zelfstandige aangesloten bij een Public Affairs Bureau. Daarvoor werkte zij tien jaar bij de ANWB als public affairs professional en manager participatie en vrijwilligers. Daarnaast was ze bij het CDA actief als vrijwilliger bij diverse verkiezingscampagnes en besturen. Mevrouw Postma hield zich in de Tweede Kamer bezig met mobiliteit, verkeersveiligheid, wegen, infrastructuur, scheepvaart, CBR, kinderopvang en grotestedenbeleid.

CDA
in de periode 2019-2021: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 8 maart 2021.