A.E. (Antje) Diertens

foto A.E. (Antje) Diertens
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Antje Diertens
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Sportieve Groningse, die vier jaar Tweede Kamerlid voor D66 was. Werkte als docent lichamelijke opvoeding, consulent gehandicaptensport en bewegingsagoog in de psychiatrie en was later hoofd algemene zaken en programmamanager MBA Sportmanagement bij Wagner Group. Hield zich als Kamerlid bezig met koninkrijksrelaties, sport, preventie, GGZ, maatschappelijke opvang, beschermd wonen en 'leven lang leren'. Had een speciale band met het Caribische deel van het Koninkrijk, omdat haar echtgenoot werkzaam was op Curaçao.

D66
in de periode 2017-2021: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 19 februari 2020.