Dr. M.G.W. (Monica) den Boer

foto Dr. M.G.W. (Monica) den Boer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: D66
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Wetenschapper, die tweeënhalf jaar Tweede Kamerlid voor D66 was. Maakte carrière als onderzoeker op het gebied van politie, strafrecht en openbaar bestuur in onder meer Leiden, Maastricht en Tilburg. Was daarna directeur onderzoek- en kennisontwikkeling bij de Nederlandse Politie Academie en bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tevens had zij een eigen onderzoeksbureau. Als Kamerlid hield zij zich bezig met politie, brandweer en crisisbeheersing, decentraal bestuur, democratie en verkiezingen. Voelde zich niet echt thuis in de politiek en keerde terug naar de wetenschap. Sinds 1 juni 2020 is zij hoogleraar aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA).

D66
in de periode 2017-2020: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.