J. (Jan) Middendorp MSc MA

foto J. (Jan) Middendorp MSc MA
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website VVD.nl
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Uit het internationale bedrijfsleven afkomstig VVD-Tweede Kamerlid, dat zijn eerste stappen in de politiek echter zette bij de PvdA-beweging 'Niet Nix'. Was werkzaam bij Campagnebureau BKB en bankier bij ABN-AMRO, Rothschild en SNS Bank. Als Kamerlid woordvoerder overheid & digitalisering, e-identiteit, grensregio's, normering topinkomens, rijksdienst, verzelfstandigingsbeleid en beperking van regeldruk voor burgers. Als woordvoerder rijksvastgoed was hij nauw betrokken bij de besluitvorming over de renovatie van het Binnenhof. Pleitte daarbij voor meer transparantie. Maakte zich verder sterk voor meer aandacht voor ICT-vraagstukken.

VVD
in de periode 2017-2021: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.