M.J.Th.G. (Marijke) van Beukering-Huijbregts

De link naar de uitgebreide versie van deze biografie is verlopen. U ziet nu de publieksversie.

foto M.J.Th.G. (Marijke) van Beukering-Huijbregts
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: D66
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Marijke van Beukering (1971) was van 21 april 2021 tot 5 juni 2023 Tweede Kamerlid voor D66. Eerder was zij dat van 20 mei 2020 tot 31 maart 2021. Van 22 januari tot 13 mei 2020 verving zij Rens Raemakers. Mevrouw Van Beukering was raadslid in IJsselstein van 2006 tot 2010 en vervolgens tot september 2017 wethouder in die gemeente. Als wethouder was zij onder andere verantwoordelijk voor Wmo, jeugdzorg, werk en inkomen, onderwijs en sport. Daarna werd zij zelfstandig adviseur en procesbegeleider. Mevrouw Van Beukering was in 2014-2022 voorzitter van de Nationale Bond voor EHBO. Als Kamerlid hield zij zich onder meer bezig met AOW en pensioenen, inkomensbeleid, arbeidsmarkt, kindregelingen en zzp en werknemersverzekeringen.

D66
in de periode 2020-2023: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 16 februari 2021.