Formeel protest van parlementsvoorzitter tegen Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 3 april 2017, 19:13.

Tijdens de opening van de plenaire zitting, bekritiseerden alle politieke fracties de herhaalde weigeringen van Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem i om het Parlement toe te spreken en zijn beledigende opmerkingen tegenover burgers.

Voorzitter Tajani kondigde aan dat hij via een formele brief dit protest bij de heer Dijsselbloem zou overmaken. De voorzitter betuigde ook zijn medeleven aan de slachtoffers van de modderstroom in Colombia en de terroristische aanslag in de metro van Sint-Petersburg.

Vertrekkende MEPs

Vicky Maeijer i (ENF, NL), vanaf 15 maart.

Agendawijzigingen

Maandag

Een mondelinge vraag aan de Commissie over mensenhandel wordt toegevoegd na de mondelinge vraag over het Europees Solidariteitskorps.

Dinsdag

De verklaring van Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem over "Stand van zaken bij de tweede evaluatie van het economische aanpassingsprogramma voor Griekenland" om 15:00u wordt vervangen door verklaringen van de Raad en de Commissie over hetzelfde onderwerp

Woensdag

Een verklaring van de Commissie over de situatie in Venezuela wordt toegevoegd als vierde punt in de namiddag, na het verslag van mevrouw Gabriel over "Derde landen waarvan de onderdanen onderworpen zijn aan of vrijgesteld zijn van de visumplicht: Oekraïne". Het debat zal uitmonden in een resolutie waarover gestemd wordt tijdens de plenaire zitting van 26-27 april in Brussel.

Verzoeken van parlementscommissie om onderhandelingen met Raad en Coimmissie aan te vatten

De beslissingen van parlementscommissie om inter-institutionele onderhandelingen aan te vatten (regel 69c) zijn gepubliceerd op de website van de plenaire zitting. Indien er binnen de 24u geen verzoek is om hierover te stemmen, kan de parlementscommissie de onderhandelingen aanvatten.

REF. : 20170329IPR69051