Griekenland: EP debatteert over voortgang economisch hervormingsprogramma

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 4 april 2017, 12:55.

Het Europees Parlement bespreekt opnieuw de stand van zaken van de tweede review van het economisch hervormingsprogramma voor Griekenland - voor de tweede keer dit jaar - op dinsdag om 15.00 uur.

Het debat is live te volgen via en EBS +.

De voorzitter van de Eurogroep i Jeroen Dijsselbloem i was uitgenodigd om deel te nemen aan het debat. Hij heeft een officiële brief gestuurd met de reden waarom hij niet aanwezig kan zijn.

Protestbrief EP wordt verstuurd aan de voorzitter van de Eurogroep

EP voorzitter Antonio Tajani i bekritiseerde dhr. Dijsselbloem voor het herhaaldelijk afwijzen van de uitnodigingen van het Parlement, en benadrukte dat “hoewel hij geen juridische verplichting heeft om de uitnodiging aan te nemen is het alleen maar normaal dat iemand die aan de Europese burgers vraagt om zoveel offers te brengen, ook bereid is om vragen te beantwoorden van de vertegenwoordigers van die burgers”. Dhr. Tajani kondigde aan een officiële protestbrief te schrijven aan de Eurogroepvoorzitter, waarin hij verklaart dat het Europees Parlement unaniem zijn gedrag afkeurt.

Achtergrondinformatie

Tijdens een vergadering van de parlementaire commissie Economische en monetaire zaken op 21 maart werd dhr. Dijsselbloem stevig aan de tand gevoeld door diverse parlementsleden over recente uitspraken die hij deed in de pers.

#Greece #eurogroup @J_Dijsselbloem

REF. : 20170403IPR69714