Drs. D. (Dorien) Rookmaker

foto Drs. D. (Dorien) Rookmaker
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Dorien Rookmaker (1964) is sinds 12 februari 2020 lid van het Europees Parlement. Sinds 7 december 2021 maakt zij deel uit van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Mevrouw Rookmaker was van 11 juni 2019 tot 11 februari 2020 lid van de Eerste Kamer, na voor FVD te zijn gekozen. In augustus 2019 sloot zij zich aan bij de fractie-Otten. Mevrouw Rookmaker was werkzaam in de verzekeringsbranche, laatstelijk als hoofd niet-financieel risicomanagement bij Nationale Nederlanden. Eerder werkte zij als intercedent en in de bancaire sector. Zij was korte tijd raadslid voor D66 in Groningen.

FVD, Fractie-Otten (ex-FVD), Groep Otten
in de periode 2019-heden: lid Eerste Kamer, lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.