L.F.A.M. (Loek) van Wely

foto L.F.A.M. (Loek) van Wely
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Eerste Kamer der Staten Generaal
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Loek van Wely (1972) is sinds 11 juni 2019 lid van Eerste Kamer. Hij werd gekozen voor FVD, maar maakt sinds 8 december 2020 deel uit van de fractie-Van Pareren (sinds 15 februari 2021 fractie-Nanninga). De heer Van Wely is sinds de jaren 1990 (professioneel) schaker en werd in 1993 schaakgrootmeester. Hij was diverse keren schaakkampioen van Nederland. Later werd hij ook actief als pokeraar. In de periode 2019-2023 zat de heer Van Wely in Provinciale Staten van Noord-Brabant.

FVD, Fractie-Van Pareren (ex-FVD), Fractie-Nanninga (ex-FVD)
in de periode 2019-heden: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.