V.E.R. (Vera) Tax

foto V.E.R. (Vera) Tax
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Flickr / Partij van de Arbeid / Wouter Zaalberg
Met dank overgenomen van Europa Nu.

Vera Tax (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement. Namens de PvdA maakt zij deel uit van de fractie van Socialisten & Democraten. Mevrouw Tax was wethouder in Venlo en directeur van zorgorganisatie BOEI-Limburg. In het Europees Parlement houdt zij zich bezig met regionale ontwikkeling, internationaal vervoer, vrouwenrechten en gendergelijkheid.

PvdA
in de periode 2019-heden: lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.