Drs. K. (Kelly) Regterschot

foto Drs. K. (Kelly) Regterschot
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Zuid-Limburgse sociaalgeograaf, die enige tijd deel uitmaakte van de VVD-Tweede Kamerfractie was, eerst als tijdelijke vervanger en daarna anderhalf jaar als lid. Zij was daarvoor beleidsadviseur en projectmanager bij de gemeente Den Haag, programmamanager wijkontwikkelingsplan in Roermond, wethouder van Landgraaf en directeur van IBA Parkstad. Als Kamerlid hield zij zich met name bezig met ruimtelijke ordening, Omgevingswet, Crisis- en herstelwet, arbeidsmarktbeleid zorg en jeugd, beroepen in de zorg, maatschappelijke opvang en maatschappelijk diensttijd. In 2021 koos zij ervoor niet terug te keren in de Tweede Kamer, omdat zij zich meer bestuurder voelde.

VVD
in de periode 2019-2021: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 28 januari 2020.