Mr. Ch. (Christoffer) Jonker

Met dank overgenomen van Parlement.com.

Christoffer Jonker is sinds 1 augustus 2019 directeur van het Kabinet van de Koning. Hij was werkzaam bij de griffie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en werkte vervolgens in diverse functies bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Sinds 2017 was hij directeur internationale aangelegenheden en operaties bij het ministerie van Defensie.

in de periode 2019-heden: directeur Kabinet van de Koning(in)

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Voornaam (roepnaam)

(Christoffer)

2.

Hoofdfuncties/beroepen (2/9)

  • directeur internationale aangelegenheden en operaties, ministerie van Defensie, van 1 januari 2017 tot 1 augustus 2019
  • directeur Kabinet van de Koning(in), vanaf 1 augustus 2019

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.