Prof.Dr. P.H.J. (Peter) van der Voort M.Sc

foto Prof.Dr. P.H.J. (Peter) van der Voort M.Sc
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website D66.nl / Peter van der Voort
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Peter van der Voort (1964) is sinds 4 februari 2020 lid van de D66-fractie in de Eerste Kamer. Hij is intensivist-internist (klinisch epidemioloog) en hoofd afdeling intensive care van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Tevens is hij hoogleraar in Groningen en hoogleraar en opleidingsdirecteur in Tilburg. De heer Van der Voort woont in het Friese Boksum.

D66
in de periode 2020-heden: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.