Tweede Kamer gesloten voor bezoekers in verband met coronavirus

donderdag 12 maart 2020

DEN HAAG (PDC i) - Vanaf vrijdag 13 maart 2020 zal de Tweede Kamer gesloten zijn voor bezoekers. Dit besloot het bestuur i van de Tweede Kamer op 11 maart, in het kader van maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Plenaire en commissievergaderingen en commissieactiviteiten zullen wel doorgaan. Door de maatregelen hoopt de Kamer te voorkomen dat het parlementaire proces in gevaar wordt gebracht.

De preventieve maatregelen van de Tweede Kamer zijn genomen in afstemming met de adviezen van het RIVM en de GGD. Ook is gekeken naar de maatregelen die omliggende landen treffen tegen het coronavirus.

Volgens artikel 66 lid 1 van de Grondwet i zijn de vergaderingen van de Staten-Generaal openbaar. In artikel 152 van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer i is echter opgenomen dat het bestuur van de Tweede Kamer regels kan stellen voor de toelating van bezoekers.

De debatten van de Tweede Kamer kunnen nog wel gevolgd worden via livestreams op tweedekamer.nl en de app Debat Direct. Ook zijn veel vergaderingen terug te kijken via Debat Gemist.

Bron: website Tweede Kamer