Staatssecretaris Knops voor duizenden euro's bevoordeeld

maandag 25 mei 2020

DEN HAAG (PDC i) - CDA i-staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops is bij een grondtransactie bevoordeeld door een onderneming van de provincie Limburg. Dat gebeurde in de tijd dat Knops nog Tweede Kamerlid i was. De transactie leverde hem een voordeel van tienduizenden euro’s op. Dit blijkt uit een onderzoek van NRC en dagblad De Limburger.

De provinciale overheidsonderneming verkoopt sinds 2002 bouwkavels in het kader van de zogenaamde Ruimte-voor-ruimteregeling. Veehouders die willen stoppen krijgen van de provincies een vergoeding voor de sloop van hun stallen. Het geld voor deze ‘sloopsubsidie’ mogen de provincies terugverdienen door de verkoop van extra bouwkavels in het buitengebied, bovenop het aantal woningen dat toch al mocht worden gebouwd.

In het kader van deze regeling, en door gebruik te maken van zijn connecties met provinciale en gemeentelijke bestuurders, kreeg Knops volgens het artikel de kavel waarop hij zijn huis bouwde te pakken. Hierbij werd hij, opnieuw volgens het NRC-artikel, voor tienduizenden euro's bevoordeeld boven andere, soortgelijke gevallen.

Bron: NRC.nl