Samen tegen racisme

Met dank overgenomen van J.J. (Jasper) van Dijk i, gepubliceerd op donderdag 4 juni 2020, column.

Wat ongelooflijk indrukwekkend, de protesten tegen geweld en racisme in de Verenigde Staten nadat George Floyd werd gedood door een politieagent.

"For those who have been talking about protest, just remember that this country was founded on protest — it is called the American Revolution. Every step of progress in this country, every expansion of freedom, every expression of our deepest ideals have been won through efforts that made the status quo uncomfortable." - Barack Obama, New York Times

Inmiddels zijn er wereldwijd protesten uitgebroken, ook in Nederland. En dat is terecht, want ook in ons land is sprake van racisme en discriminatie. Op de arbeidsmarkt, de woningmarkt, de belastingdienst, het voetbalveld en op talloze andere plekken.

Mensen stigmatiseren en uitsluiten op grond van hun afkomst is niet iets van vroeger, het is iets van vandaag en de bestrijding ervan blijft dan ook keihard nodig. De dood van George Floyd heeft een diepe woede losgemaakt. Laten de protesten eraan bijdragen dat racisme en discriminatie geen kans meer krijgen.

form.antibot { display: none !important; }

You must have JavaScript enabled to use this form.

Blijf op de hoogte!

Ja, ik wil op de hoogte blijven van belangrijk nieuws en acties van de SP en Lilian Marijnissen.

Naam *

E-mail *

Telefoon

Lid worden van de SP

Ik wil lid worden van de SP