Drs. M.N. (Martijn) Bolkestein

foto Drs. M.N. (Martijn) Bolkestein
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: website VVD.nl
Met dank overgenomen van Parlement.com.

VVD-politicus, die na een internationale carrière in het bedrijfsleven negen maanden Tweede Kamerlid was. Hij werkte onder meer bij Shell in Den Haag en in het Midden-Oosten en was hij werkzaam op het gebied van financiële dienstverlening. Daarna was hij managing consultant voor Berenschot. Zat in de gemeenteraad van Bloemendaal. Als Kamerlid hield hij zich bezig met volksgezondheid (preventie), criminaliteitsaanpak en beleid mensenhandel en prostitutie. Neef van voormalig VVD-fractievoorzitter Frits Bolkestein.

VVD
in de periode 2020-2021: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.