Drs. O.R. (Olaf) Ephraim

foto Drs. O.R. (Olaf) Ephraim
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Olaf Ephraim (1965) is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamer. Tot 13 mei 2021 maakte hij deel uit van de Tweede Kamerfractie van FVD i en tot 2 augustus 2023 van de fractie van Groep-Van Haga i. Sinds 2 augustus 2023 is hij alleen verder gegaan als lid-Ephraim i. De heer Ephraim is bedrijfseconoom en was van 2019 tot 2021 penningmeester van FVD. Hij was als Kamerlid voor de Groep-Van Haga woordvoerder financiën en rijksuitgaven.

FVD, Groep-Van Haga (ex-FVD), Fractie-Ephraim (ex-Van Haga)
in de periode 2021-heden: lid Tweede Kamer, fractievoorzitter TK

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column i voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.