Eerste vijf plekken op de PvdA-kandidatenlijst voor zittende Kamerleden

donderdag 26 november 2020

DEN HAAG (PDC i) - De Partij van de Arbeid i (PvdA) bracht vandaag haar conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 naar buiten. De eerste vijf plekken zijn voor de zittende Kamerleden. Naast lijsttrekker Lodewijk Asscher i zijn dat Kamervoorzitter Khadija Arib i, Lilianne Ploumen i, Henk Nijboer i en Attje Kuiken i.

In de top-10 staan in totaal vier nieuwkomers. Op de zesde plek staat Kati Piri i, die sinds 2014 voor de PvdA in het Europees Parlement zit. Greenpeace-directeur Joris Thijssen staat op de zevende plek. Op nummer acht staat Barbara Kathmann, wethouder Economie in Rotterdam en op de tiende plek staat Habtamu de Hoop, raadslid in Súdwest-Fryslân en voormalig presentator van het programma 'Het Klokhuis'. Huidige Kamerleden Gijs van Dijk i en Kirsten van den Hul i staan op de negende en dertiende plaats.

Zittende Kamerleden John Kerstens i en William Moorlag i hebben aangegeven niet terug te keren na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 en staan dus ook niet op de lijst.

Bron: PvdA-website