Drs. R.J. (Roelien) Kamminga

foto Drs. R.J. (Roelien) Kamminga
bron: VVD
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Roelien Kamminga (1978) is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Ze was daarvoor haar gehele carrière werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Mevrouw Kamminga was van 2014 tot 2021 raadsadviseur Openbare orde, Inlichtingen en Veiligheid, en eerder was zij beleidsadviseur van toenmalig minister Ronald Plasterk. Zij is woordvoerster Europese zaken en Koninkrijksrelaties van de VVD-fractie.

VVD
in de periode 2021-heden: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Voornaam (roepnaam)

(Roelien)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Zuidbroek (gem. Oosterbroek, Gr.), 13 april 1978

3.

Partij/stroming

partij(en)
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie)

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/9)

  • plaatsvervangend programmadirecteur Wederopbouw Bovenwindse Eilanden, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van september 2017 tot december 2017
  • programmadirecteur 'Groningen, Versterken en Perspectief', ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van september 2019 tot maart 2021
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 31 maart 2021

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Nevenfuncties

afgeleide functies, presidia etc.
lid werkgroep versterking taken en positie Tweede Kamer (Tweede Kamer der Staten-Generaal), vanaf 8 juli 2021

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.