Debat over verhuizing van het Binnenhof uitgesteld

maandag 7 december 2020

DEN HAAG (PDC i) - Het debat over de verhuizing van het Binnenhof i dat aankomende woensdag plaats zou vinden, is afgezegd. Het debat, waarin de Tweede Kamer i een go/no go zou geven, kan niet doorgaan omdat Kamerleden extra tijd nodig hebben om een stapel nieuwe rapporten door te nemen.

In 2015 stemde de Tweede Kamer in met de plannen voor de grote verbouwing, die hoog nodig is door achterstallig onderhoud. Toch zijn er nu nog aardig wat zorgen over of er coronaproof te werken valt in het tijdelijke onderkomen van de Tweede Kamer tijdens de verbouwing, en of de voorbereidingen op orde zijn. De ervaring met de verbouwing van het Amsterdamse Rijksmuseum en het Fyra-debacle zorgen voor extra terughoudendheid onder de Kamerleden.

Verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops i van Binnenlandse Zaken i benadrukt dat de Kamer vóór het kerstreces i, dat begint op 18 december, de knoop moet doorhakken om de zomer van 2021 nog te halen. Bij vertraging dreigt minstens een jaar uitstel, aangezien er alleen tijdens het zomerreces voldoende tijd is om te verhuizen.

Bron: NOS