Nieuwe verkenners pas na Kamerdebat in gesprek met fractievoorzitters

maandag 29 maart 2021

DEN HAAG (PDC) - Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66) zijn vrijdag gestart als de nieuwe verkenners na het vertrek van Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66). Zij beginnen echter pas na een Kamerdebat met Jorritsma en Ollongren aan de verkenningsgesprekken met de fractievoorzitters.

Een grote meerderheid van de Tweede Kamer gaf vorige week aan een debat van de nieuwe Tweede Kamer met de vorige verkenners Ollongren en Jorritsma te willen, voordat gesprekken met de nieuwe verkenners kunnen starten. Meerdere fractievoorzitters willen eerst opheldering over de gelekte notitie van Ollongren, waarin onder meer gerept werd over "een functie elders" voor CDA-kamerlid Pieter Omtzigt.

Het Kamerdebat staat nu voor woensdag gepland maar of dit ook daadwerkelijk plaats kan vinden is nog onduidelijk; een groot deel van de fractievoorzitters zit momenteel nog in quarantaine en wacht op een testuitslag. Naar verwachting zal dinsdag de nieuwe planning van de verkenners bekend gemaakt worden.

Bron: NOS, Trouw