Liane den Haan stapt op bij 50PLUS, behoudt wel Kamerzetel

donderdag 6 mei 2021

DEN HAAG (PDC i) - Tweede Kamerlid Liane den Haan verlaat 50PLUS i. Dat heeft zij vandaag via Twitter bekend gemaakt. Zij behoudt wel haar Kamerzetel. Zij was onder de vlag van 50PLUS al een eenpersoonsfractie, nadat 50PLUS bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 i één zetel haalde. Nu zal Den Haan als afsplitsing een eenpersoonsfractie gaan leiden.

De fractievoorzitter en partijleider van de ouderenpartij lag al een tijd lang overhoop met het partijbestuur. Dat conflict bereikte deze week een dieptepunt toen een evaluatie over de voortslepende partijruzie uitlekte. Daaruit bleek dat Den Haan zich gesaboteerd voelde door het bestuur. Tegelijk was het bestuur boos op Den Haan omdat zij zich niet aan afspraken uit het verkiezingsprogramma zou hebben gehouden, zoals op het thema pensioenen. Zaterdag 8 mei vindt er een ledenvergadering van 50PLUS plaats over een nieuw partijbestuur. Den Haan gaf eerder aan die vergadering af te wachten voor zij haar politieke toekomst zou bepalen. Nu nu heeft zij reeds daarvoor dus al haar conclusies getrokken.

Met het vertrek van Den Haan verdwijnt 50PLUS dus uit de Tweede Kamer, nadat de partij daar in 2012 voor het eerst in kwam. In de Eerste Kamer heeft 50PLUS nog wel twee zetels.

Uitgebreide biografische gegevens

Bron: Twitter Liane den Haan