Serie over ministers en hun ministeries: EZ en AZ

Met dank overgenomen van Centrum voor Parlementaire Geschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen i, gepubliceerd op maandag 31 mei 2021.

Medewerkers van de afdeling politieke geschiedenis en het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis leveren bijdragen aan de serie 'Ministers en hun ministeries' voor het tijdschrift Binnenlands Bestuur. Wat treffen nieuwe ministers straks aan als zij zijn beëdigd? Wat is de geschiedenis en cultuur van het departement waar zij gaan werken?

Afgelopen week verscheen de bijdragen van Jonne Harmsma over Economische Zaken, het ministerie dat sinds jaar en dag de belangenbehartiger van het bedrijfsleven is. Zal de vreemde toevoeging 'klimaat' de kabinetsformatie overleven? En kan EZ i een integrale visie op economische groei, milieubeleid en klimaatverandering te ontwikkelen?

Zijn bijdrage is hier integraal te lezen:

https://onlinetouch.nl/binnenlandsbestuurmarketing/bb-10-2021?html=true#/20/

Eerder leverde Anne Bos i in deze serie een bijdrage over Algemene Zaken i: de kleine spin in het grote web. zie voor een bewerking (originele tekst alleen voor abonnees): https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/algemene-zaken-de-kleine-spin-in-het-web.16491458.lynkx