Zomerreces begonnen: Tweede Kamer vergaderde voorlopig voor het laatst op het Binnenhof

vrijdag 9 juli 2021

DEN HAAG (PDC i) - Met ingang van vandaag is het zomerreces i van de Tweede Kamer i begonnen. Dit houdt in dat er de komende twee maanden geen vergaderingen plaatsvinden. De Tweede Kamerleden zullen deze periode vooral gebruiken om op werkbezoek te gaan, vakliteratuur te bestuderen en uit te rusten. Vertegenwoordigers van de VVD en D66 zullen doorgaan met het schrijven van een conceptregeerakkoord op hoofdlijnen.

De aanvang van het reces valt samen met de verhuizing van de Tweede Kamer i. Vanaf deze zomer is het Binnenhof i, waaronder ook het Tweede Kamergebouw valt, namelijk gesloten voor een periode van vijf jaar vanwege renovatiewerkzaamheden. De Eerste Kamer zal aanstaande dinsdag nog wel één keer vergaderen op het Binnenhof, voordat het reces van de Senatoren begint.

De Tweede Kamerleden keren terug op maandag 6 september. Vergaderingen zullen vanaf dat moment plaatsvinden in het voormalig gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg 67. Wanneer de Tweede Kamer gedurende de zomermaanden toch wil debatteren, zal dit gebeuren in de Ridderzaal. De Eerste Kamer zal na de zomer gaan vergaderen in het voormalige gebouw van de Hoge Raad aan het Haagse Lange Voorhout.