Filmhuis Den Haag vertoont documentaire Notes from Brussels op 11, 13 en 15 mei

dinsdag 3 mei 2022

DEN HAAG (PDC i) - In de week van Europadag (9 mei) vertoont Filmhuis Den Haag i op 11, 13 en 15 mei de film 'Notes from Brussels'. De documentaire laat het verhaal zien van drie sterk gemotiveerde vrouwen die onder de hoge werkdruk bij de Brusselse instellingen hun Europese droom nastreven.

Nadine van Loons documentairedebuut 'Notes from Brussels' onthult het menselijke gezicht achter de 'Brusselse bubbel'. De film vervlecht drie intieme portretten van vrouwen in verschillende fases van hun leven; een jonge Franse politiek assistent in het Europees Parlement i, een Poolse journalist en een Duitse topambtenaar bij de Europese Commissie i. In de film reflecteren de hoofdpersonen op fundamentele vragen. Welke offers zijn we bereid te maken om onze carrière op de rails te houden? Welke keuzes zouden we al terugblikkend heroverwegen?

Tickets voor de voorstellingen in Filmhuis Den Haag zijn beschikbaar via de website van Filmhuis Den Haag. Ook wordt de film vertoond in Maastricht op maandag 9 mei, en in Wageningen op donderdag 19 mei en dinsdag 24 mei.