Kees Lunshoflezing door Frans Timmermans, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 2 juni 2022 17:00 - 18:30
plaats Den Haag
locatie Lange Poten 10 2511 CL Toon locatie
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans e.a.
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort

© European Union, 2022

De veertiende Kees Lunshoflezing, ter herinnering aan de jong overleden journalist Kees Lunshof, voorzitter van Nieuwspoort en politiek commentator/adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf, wordt verzorgd door Eurocommissaris Frans Timmermans.

Timmermans (60) is sinds december 2019 eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie onder leiding van Ursula von der Leyen. Eerder vervulde hij dezelfde functie in de commissie-Juncker. De PvdA-politicus was in het verleden lid van de Tweede Kamer en minister en staatssecretaris. In de Europese Commissie is Timmermans belast met de portefeuille klimaat. Hij ontwierp Green Deal, een lijst met plannen om de Europese Unie in 2050 klimaatneutraal te maken.

Een journalistenpanel onder leiding van Fons Lambie, politiek verslaggever RTL Nieuws, bevraagt en voelt Timmermans vervolgens nader aan de tand in een meet-the-press.

Na afloop is er gelegenheid tot nabeschouwen tijdens een informele borrel.

Praktische informatie:

16.30 uur: Ontvangst

17.00 uur: Start bijeenkomst

17.05 uur: Kees Lunshoflezing door Frans Timmermans

18.00 uur: Meet-the-press

18.30 uur: Informele voorzetting met borrel

Toegang tot de zaal is gratis met een zaalticket.

Kunt u bij nader inzien niet aanwezig zijn, wilt u zich dan afmelden via secretariaat@nieuwspoort.nl, zodat een andere geïnteresseerde toegang kan krijgen!

De Kees Lunshoflezing 2021 met Timmermans kon vorig jaar niet plaatsvinden vanwege coronamaatregelen.

Kunt u er niet bij zijn, kijk dan achteraf of live mee via deze link!


Inhoudsopgave van deze pagina:

1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

2.

Meer over...