Europa Vandaag: Kamerleden bespreken spoorboekje voor Transportraad

woensdag 25 mei 2022

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
italie
Bron: © Liesbeth Weijs

Spoorboekje voor Transportraad

De Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat bespreekt de agenda en de Nederlandse prioriteiten voor de Transportraad op 2 juni in Luxemburg. Verschillende voorstellen om de verduurzaming van het vervoer in Europa te versnellen zullen de revue passeren. Denk hierbij aan duurzamere brandstoffen voor personenvoertuigen en vliegtuigen, het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen in de zeevaart en betere transportverbindingen tussen alle 27 EU-lidstaten.

De Kamerleden zullen de inzet voor de Raad met staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen bespreken. Minister Mark Harbers is vanwege ziekte afwezig.


 
Special European Council
Bron: The Council of the European Union

Rutte pleit tijdens WEF voor assertieve rol EU

Premier Mark Rutte is in het Zwitserse Davos om te speechen op het veelbesproken World Economic Forum. De minister-president zal spreken over de steeds vaker gewenste 'assertieve rol voor EU als economische en geopolitieke actor'. Rutte is niet de enige bewindspersoon die zich vandaag in Zwitserland bevindt. Ook minister van Financiën Sigrid Kaag en minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher melden zich in het skioord in de Alpen.


En verder...

wordt er in Den Haag en Brussel genoten van een aantal vrije dagen in verband met Hemelvaartsdag. EuropaVandaag is terug op maandag 30 mei.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

25 mei, 16:00

Tweede Kamer (commissie Infrastructuur en Waterstaat)

25 mei

Kabinet

Speech Rutte tijdens World Economic Forum

26 mei

Nederland en Europese Unie

Hemelvaartsdag