Montesquieu Instituut verwelkomt Carla Hoetink (RU) als nieuwe fellow

donderdag 14 juli 2022

DEN HAAG (PDC i) - Het Montesquieu Instituut verwelkomt Carla Hoetink vanaf heden als nieuwe fellow, waarbij zij haar expertise over parlementaire geschiedenis en de werking van democratische instituties zal delen.

Hoetink is politiek historica en universitair docent bij de afdeling Geschiedenis van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op wat kernwaarden van 'goede politiek' zijn en hoe deze zijn vastgelegd in instituties, tradities en de praktijk. Hierbij richt Hoetink zich hoofdzakelijk op Nederland en de vergelijking met andere landen in de 20e en 21e eeuw. Ook schreef zij het boek 'Macht der gewoonte. Regels en rituelen in de Tweede Kamer na 1945'.

Vanaf september zal Hoetink aan de Radboud Universiteit starten aan een onderzoeksproject over de ruimte voor protest in Nederland van 1919 tot nu. De vraag, 'wat leren botsingen op lokaal niveau tussen openbare ordehandhavers en demonstranten ons over de speelruimte in een democratie?', staat hierbij centraal.

Bron: Montesquieu Instituut, Radboud Universiteit