Renovatie Binnenhof loopt verdere vertraging op

maandag 6 maart 2023

DEN HAAG (PDC i) - De renovatie van het Binnenhof gaat hoogstwaarschijnlijk langer duren dan de huidige deadline in 2026. Minister Hugo de Jonge heeft aan de Telegraaf bevestigd dat de planning op de schop gaat. Al voor het begin van de renovatie i werd duidelijk dat het minimaal een jaar langer zal duren, waardoor de renovatie pas in 2021 begon. Oorzaak van de aangekondigde extra vertraging zijn stikstofvergunningen en het personeelstekort.

Ook de beoogde kosten van 475 miljoen euro die in 2015 werden geschat lijken niet haalbaar. In juli 2021 i werd al duidelijk dat de beoogde begroting van 475 miljoen euro waarschijnlijk ruim 50 procent hoger zou uitvallen. De kosten zullen waarschijnlijk nu nog verder stijgen als gevolg van de hoge inflatie en duurdere bouwmaterialen. De geschatte kosten liggen nu rond de 700 miljoen euro.

Het is niet duidelijk wanneer een nieuwe planning bekendgemaakt zal worden. De komende tijd gaat het Rijksvastgoedbedrijf in gesprek met gebruikers van het Binnenhof om een nieuwe planning op te stellen, aldus minister De Jonge.

Bron: De Telegraaf